05 januára 2007

Audrey: beautiful moments of pop meet dark sadness


takto charakterizuju Audrey, styri mlade slecny zo svedska, svoju hudbu. vznikli v roku 2002 a minuly rok vydali svoj druhy radovy album visible forms. obal nan si navrhli same, pretoze tak chcu posluchacovi priblizit o com ich hudba je. najlepsie sa vraj pocuva pocas sychravych popoludi a v noci, kedy sa na nu da najlepsie sustredit a prijemne uspava. nemecke interview s audrey sa da precitat tu, vypocut si ukazky je mozne zasa tu. odporucam hlavne the text is written..

04 januára 2007

nove video od The Knife


Bratsko-sesterske dou zo svedska The Knife asi velmi predstavovat netreba. ostatny album silent shout je podla mna jednym z najlepsich minuleho roku, podla pitchoforkmedia.com dokonca najlepsi. the knife si tvare zakryvaju havranimi maskami, cim chcu zvyraznit ich tvorbu a samich seba posunut do uzadia. vyznamnu cast ich cinnosti tvoria vieoklipy k pesnickam,o ktorych tento prispevok ma byt. az do teraz boli cisto animovane. v novom videu marble house vsak prevladaju hrane casti, ktore su spajane s roznymi inaginaciami ake su zname z predchadzajuich videi. tento novy pristup ale nic neubera na zvlastnosti. prikladam samozrejme dokaz a starsie diela na porovnanie

video Marble House


video Like A Pen


video Handy Man


video We Share Our Mothers Health

03 januára 2007

Thunderbirds Are Now!


Thunderbirds Are Now! je dalsia kapela, ktora vyuziva prvky z viacerych zanrov. tato stvorica z detroitu zaujala minuly rok svojim tretim albumom- make history. podla prestizneho britskeho hudobneho magazinu rolling stone patri do 50 najlepsich albumov minuleho roku. ich pesnicky ani sekundu nenudia, zautocia zmesou veselych samplov a gitar a kym sa clovek spamata, skoncia. ako tento clanok.

bonus: video k tracku Eat This City z predchadzajuceho albumu Justamustache!