17 marca 2007

Ako znie správna hudba na super party? Ako nový album od !!! - Myth Takes predsa!


!!! je kapela. Americká prosím pekne. Koho zaujíma, ako môže niekto vymyslieť taký podivný názov, nech si o tom prečíta napríklad na wikipedii, !!! sa každopádne vyslovuje ako "chk chk chk". Dôležité je ale niečo iné. Američania totiž vydali nový album. Album označený ako indie dance-punk (čítaj zaujímavý tanečný album). Obsahuje desať skladieb. Myth Takes.

Prvá skladba sa volá rovnako ako celý album a hneď od začiatku na vás vytiahne ťažké zbrane - tanečné rytmy originálne prepletené takmer post-rockovou gitarou. Jazda pokračuje ďalej, pri druhej pesničke All My Heroes Are Weirdos tancuje už každý, kto sa v dosahu týchto pestrých zvukov nachádza. Všetko do seba zapadá, občas niektorá pesnička spomalí, aby vás iná v zápätí znova roztancovala alebo až takmer donútila pochodovať (Yandus). Deje sa toho veľa a ani nepostrehnete, ako rýchlo platňa ubieha.

Živé vystúpenia !!! sú vraj extravagantné a zábavné. Hlavnú zásluhu na tom má predovšetkým spevák Nic Offer. To je jeden z dvoch dôvodov, prečo je pod článkom videozáznam z koncertu - spievaný je prvý singel z albumu, Heart Of Hearts. Ten druhý dôvod je, že oficiálny videoklip k pesničke nie je natočený.

Na záver malý test: Radi tancujete? Máte radi hudobné experimenty? Sample? Gitary?? Jeden z najlepších albumov svojho druhu pre tento rok, Myth Takes, ponúka toto všetko vo vyváženom pomere.

live video k prvému singlu Heart Of Hearts