01 marca 2007

albumové novinky na február

Každý mesiac vyjde na trh nespočetné množstvo albumov. Od teraz sa budem snažiť priblížiť aspoň niekoľko, ktoré podľa mňa stoja za povšimnutie. Pre február sú štyri a sú to tieto: (čo je najlepšie, všetky sa dajú vypočuť tu)

Explosions In The Sky - All Of A Sudden I Miss Everyone
dátum vydania: 19. február 2007

Povinné počúvanie pre všetkých post-rockových fanúšikov. Explosions In The Sky prišli s dramatickým, emotívnym a melodickým albumom, kde do popredia stavajú gitary. Je zbytočné ho rozoberať pesničku za pesničkou, treba sa jednoducho započúvať a nechať zvuk plynúť. Možno jedno z najlepších cd, aké budete tento rok počuť.


Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob
dátum vydania: 26. február 2007

S novým albumom prichádzajú po dvoch rokoch aj Kaiser Chiefs. Môžte poznať hlavne ich skvelý singel Everyday I Love You Less And Less z predošlého albumu - debutu Employment. Novému cd však chýbajú predovšetkým výraznejšie momenty. Všetky skladby sú síce jednoduché pesničky s chytľavými refrénmi, ale album ako celok je skôr priemerný. Škoda. Vypočujte si aspoň singel Ruby.

Pop Levi - The Return to Form Black Magick Party
dátum vydania: 12. február 2007

Debutový album chlapíka hovoriaceho si Pop Levi by sa v skratke dal opísať ako rock s retro zvukom, dobrou rytmikou a občas nejakým tým samplom. Jednoduchý, ale efektný pop. Britská kritika je nadšená, ako to už pri väčšine debutov býva. Mňa osobne cd veľmi neberie, začínam mať retro zvuku dosť. Dva single ale dávam do pozornosti: Blue Honey a Sugar Asault Me Now.

Lady Sovereign - Public Warning
dátum vydania: 5. február 2007

Posledný predstavovaný album bude pre zmenu - debut. Ak vám niečo hovorí grime scéna a mená ako Dizzee Rascal alebo M.I.A., viete, čo máte zhruba čakať. Drzá mladá londýnska rapperka Lady Sovereign (prezývaná Sov) vie čo robí a nahrala kvalitný album. Singel Love Me Or Hate Me ako aj celý album treba počuť.