25 marca 2007

albumové novinky na marec

Blíži sa koniec marca a tak treba znova zosumarizovať čo sa v hudbe udialo. Tentokrát spomeniem päť albumov, na svoje by si mali prísť predovšetkým fanúšikovia gitaroviek a tanečnej hudby. Nájde sa aj niečo pre tých, čo majú radi pekné hlasy a pomalé skladby.

Arcade Fire: Neon Bible
Tento album netreba čitateľom blogu predstavovať. Druhý album výnimočnej indie kapely Arcade Fire vypovedá o vláde, cirkvi, armáde, zábavnom priemysle a mnohom inom. Vďaka tomu, že bol nahrávaný v kostole, má svojský zvuk a skvelo znejúci organ. Spolu so zborom, gitarami a hlasovým prejavom speváka Wina Butlera tvorí takmer bezchybnú kombináciu.


Marissa Nadler: Songs III: Bird On The Water

Už podla názvu sa dá zistiť, že sa jedná o tretí album americkej folkovej speváčky a skladateľky Marissi Nadler. Na jej novom albume nájdete melancholické spojenie akustických gitár a perkusií. Keď sa k tomu pridá mandolína, čelo a ďalšie nástroje, vznikne moderný a citlivý folkový album. Jednu pesničku z neho si môžte stiahnuť tu.


Kubichek!: Not Enough Night

Čo by to bol za mesiac, keby nevyšiel aspoň jeden gitarový album. Britský Kubichek! na svojom debute dokazujú to, o čom niektorí už začínajú pochybovať. Že sa ešte stále dá za pomoci klasickej trojkombinácie gitary/bicie/spev natočiť kvalitný a zaujímavý album.




LCD Soundsystem: Sound Of Silver

Jednoznačne najznámejší z dnešných predstavovaných. Všetci hudobný kritici vzácne album oslavujú, napriek hodnoteniam ma album nudil. Nenašiel som na ňom veľa zaujímavého ani po piatich počutiach. Keď sa chcete baviť a tancovať, zožeňte si radšej nových !!!.




Panda Bear: Person Pitch

Na počúvanie príjemný indie folk. Takto by sa stručne dal charakterizovať tretí radový album od Panda Bear. Vraj sa skvelo vníma so zavretými očami, ale rovnako dobre sa dá použiť ako vhodný backround pri iných činnostiach. Album si vypočujte tu.

2 comments:

Anonymný povedal(a)...

preco nie:)

Anonymný povedal(a)...

procitati cijeli blog, prilicno dobar