26 marca 2007

Volta: ďalšie podrobnosti


Aj keď s oneskorením, prinášam nové informácie o albume Volta, novom diele od Bjork. Predovšetkým treba povedať, že album dostal už aj svoj obal. Ako sme si už u tejto islandskej dámy zvykli, je pomerne abstraktný a veľmi umelecký:)
Známy je už aj názov prvého singlu. Pieseň Earth Intruders bola napísaná pod vplyvom návštevy, ktorú speváčka absolvovala v juhovýchodnej Ázii. Bola na miestach, ktoré v roku 2004 zasiahla vlna tsunami a podľa vlastných slov na nej táto skúsenosť zanechala veľkú stopu. "Earth Intruders je pomerne chaotická skladba. Čo sa textu týka, ide o zbierku obrazov, ktoré sa mi vypálili do pamäte z môjho výletu do Indonézie." Podľa predbežných informácií má byť singel atmosférický a veľmi rytmický, takmer až "pochodovací".
Nasledovníka albumu Medulla (2004) vyprodukovala Bjork sama. Hostí na ňom bude ale pomerne veľa. Najznámejší sú isto Antony Hegarty z kapely Antony And The Johnsons, či vychytený americký producent Timberland.
Začiatkom mája vyráža Bjork na turné po severnej Amerike a ako headliner bude účinokovať aj na populárnom festivale Glastonbury. Album Volta vychádza 8. mája.

1 comments:

Anonymný povedal(a)...

dobar pocetak